Elindul a jövő évi választáson Gődény György

2021.11.06. 09:14

A Normális Élet Pártja is elindul a 2022-es országgyűlési választásokon, és mind a 106 választókerületben állít egyéni jelöltet. A vírusszkeptikus nézeteiről ismert Gődény György testépítő-gyógyszerész pártját már 2020 nyarán bejegyezték.

Gődény György még november 5-re hirdetett tüntetést a Kossuth térre, amit egy közösségi oldalára feltöltött videóban harangozott be. A videóban a V mint vérbosszú című film fináléja egyik kulcsmomentumának felidézését követően közölte pártja indulási szándékát.

Az Azonnalinak a gyógyszerész, testépítő és aktivista arra a kérdésre, hogy a Normális Élet Pártja 2018-hoz és a Közös Nevező Párthoz hasonlóan tagja lesz-e egy pártcsaládnak, azt mondta: 

Nincs család, nincs szórakozás, csak a Normális Élet Pártja. Nagyon sok munkánk van benne, hogy felállt a 106 egyéni jelölt.

Gődény György arról is beszélt, hogy nem bízzák a véletlenre, már decemberben elkezdik keresni a támogatókat, akik majd aláírják a jelölőíveket. A 106 képviselő egyike sem párttag.

A testépítő, gyógyszerész a Közös Nevező Párt listavezetőjeként indult a 2018-as választáson. A sikertelen szereplés után viszont nem fizette vissza a kampányra kapott, 153 millió forintos állami támogatást, ezért költségvetési csalás gyanúja miatt folyik ellene nyomozás.

Gődény György még szeptemberben kapott felfüggesztett börtönbüntetést rémhírterjesztésért. A döntés ugyanakkor nem jogerős, a vádlott és védője ennek értelmében kérheti a tárgyalás megtartását az ügyben, míg az ügyészség megfelelőnek tartja a büntetést.  • Tippek
  • Árfolyam