Már lehet szavazni az év fájára

2021.11.07. 15:02

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium 2013 óta minden évben, így idén már kilencedik alkalommal teszi lehetővé, hogy az egyesület által működtetett weboldalon keresztül szavazzanak az év fájára. A 2022-es év fájára október 29. és november 19. között lehet voksolni.

Idén három fa közül lehet kiválasztani a győztest:

  • Kecskefűz,
  • Nagylevelű hárs,
  • Rezgő nyár.

Szavazni az Év Fája honlapon van lehetőség, voksolni minden egyéni felhasználó csak egyszer tud. Az Év Fája mozgalom célja az adott őshonos fafajjal kapcsolatos figyelemfelhívás, ismeretterjesztés mind az erdész szakemberek, mind a nagyközönség számára. 

Az Országos Erdészeti Egyesület mozgalma 1996 óta minden évben megválasztja az év fafaját. 2013-ig azonban az Év Fája Kuratórium döntött az év fafajáról, 2013 óta az Év Fája honlapon keresztül zajló nyílt online szavazáson dől el a következő év fafaja.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.