Reggel még zivatarok lehetnek, de délután már kisüt a nap

2021.11.08. 06:09

Hétfőn a déli órákig jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól észak felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet − derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A nap első felében több helyen számítani lehet esőre, záporra. Délutánra azonban a déli országrészben is megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között valószínű.

Várható nappali hőmérséklet hétfőn
Várható nappali hőmérséklet hétfőn
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Este tovább szakadozik a felhőzet, hajnalra már délen is jelentősen csökkenni fog. Többfelé párássá válik a levegő, ködképződésre is számítani kell. Számottevő csapadék azonban nem valószínű. A szél gyenge vagy mérsékelt marad. Késő estére 0 és plusz 7 fok közé csökken a hőmérséklet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 5 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint hétfő reggelig a záporokat főleg a Dunántúlon és néhol az Alföldön villámtevékenység kíséri majd. Emiatt egyes szintű figyelmeztetés van érvényben az alábbi területeken:

  • Békés megye,
  • Csongrád-Csanád megye,
  • Somogy megye, 
  • Veszprém megye és
  • Zala megye.
zivatar
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint az aktuális időjárási helyzet napközben a hidegfrontra érzékenyek szervezetére nagyobb stresszt gyakorolhat. Ez elsősorban fejfájást, erősödő migrént, fáradtságérzetet okozhat.