Nagyon köd lesz, tíz megyére adtak ki figyelmeztetést

DBZOL20191216026
2021.11.09. 17:17

Kedd este jobbára derült vagy legfeljebb fátyolfelhős égre lehet számítani, de reggelre több helyen képződhet köd és rétegfelhőzet − derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A késő esti és éjszakai órákban számottevő csapadékra nem kell számítani, a légmozgás is mérsékelt marad. Reggelre ködképződés várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul majd.

Várható időjárás kedd este
Várható időjárás kedd este
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szerdán napközben az éjszaka képződő köd és alacsony szintű rétegfelhőzet fokozatosan csökken, javulnak a látási viszonyok, és a legtöbb helyen napos, fátyolfelhős idő lesz. Legnagyobb eséllyel északkeleten marad meg tartósabban a köd- és felhőtakaró. Számottevő csapadék a reggeli órákban nem valószínű.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de Sopron környékén megerősödhet a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 13 fok között várható, de a tartósabban ködös, rétegfelhős területeken 5 és 9 fok közötti hőmérsékletre kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szerdára virradó éjszaka elsősorban a Duna vonalától keletre, kisebb valószínűséggel a délnyugati országrészben is nagyobb területen is tartós sűrű köd képződhet. A köd várhatóan a délelőtti órákban fokozatosan feloszlik. Emiatt egyes szintű figyelmeztető jelzést adtak ki az ország keleti felére. A jelzés tíz megyében érvényes.

köd
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)