16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

A járványhelyzet miatt elhalasztja a Magyar Orvosi Kamara az országos küldöttközgyűlését

2021.11.14. 10:18

Országos küldöttközgyűlésének elhalasztásról döntött a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a szervezet döntését az egyre romló járványhelyzettel indokolta – írja a Napi.hu.

A MOK az eredeti tervek szerint november 27-én tartotta volna az országos küldöttközgyűlést, amelyen Kincses Gyula két éve megválasztott elnök bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen, a megválasztásakor tett ígéretének megfelelően. Az elnökség előrebocsátotta, hogy ha ezen a voksoláson nem kapja meg a bizalmat a szervezet vezetője, akkor valamennyien lemondanak.

Az orvosi szervezetnek a magyarországi szabályozás lehetővé tette volna a kiemelten fontos rendezvénye megtartását, ám a doktorok jobbnak látták, ha későbbi időpontban rendezik meg a közegészségügyi szempontok miatt.

Egy négyszáz orvost zárt térbe foglaló gyűlés megtartása már nem egyszerűen jogi, hanem ellátásbiztonsági, járványügyi és etikai kérdéssé vált. Bár a küldöttek mostanra legalább két oltást felvettek, az esetleges tünetmentes fertőzés továbbadásának kockázata mellett figyelembe kellett vennünk azt a lehetőséget is, hogy a járvány várható csúcsa közelében számos küldött nem tudja munkáját otthagyni, így alacsony részvétel mellett a gyűlés legitimitása, az ott hozott döntések is megkérdőjelezhetővé válnak

– áll a MOK közleményében. A szervezet megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, és állásfoglalást kért a rendezéssel kapcsolatban. Egyelőre nem érkezett válasz a kérdésükre, ezért a Területi Szervezetek Tanácsa az országos küldöttközgyűlés elhalasztásáról döntött.  • Hírek
  • Hírek