Kásler Miklósnál járt a WHO európai igazgatója

2021.11.19. 13:26

Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója Kásler Miklósnál az emberi erőforrások miniszterénél tett látogatást pénteken.

Kásler Miklós a Facebookon közzétett posztjában azt írta, hogy a találkozón beszámolt a WHO regionális vezetőjének a koronavírus negyedik hullámának helyzetéről, valamint a harmadik oltás eddigi tapasztalatairól. Ezen kívül Hans Klugéval egyeztettek a november 4-én és 5-én, a Közép-Kelet-Európai Onkológiai Akadémia és az Országos Onkológiai Intézettel együttműködésben megrendezett, a daganatos esetek klinikai vizsgálatával, kutatásával foglalkozó konferenciáról. 

Megtisztelő, hogy igazgató úr elismeréssel nyilatkozott a Közép-Kelet-Európai Onkológiai Akadémia létrehozásáról és eddigi tevékenységéről

– írta ezzel kapcsolatban a miniszter. 

Kásler Miklós hozzátette: a találkozón áttekintették az antimikrobiális rezisztencia (AMR) hazai szakpolitikai program helyzetét is. Az AMR elleni küzdelemben hazánk aktívan együttműködik a WHO-val és uniós szinten az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központtal (ECDC)  szögezte le. 

Ezen kívül az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a WHO magyar Országirodája megkezdte a 2022-23. évekre szóló együttműködési megállapodás prioritásainak meghatározását. A prioritások között szerepel a prevenció – kiemelten a mentális egészség terén –, az alapellátás, a nemzeti egészségügyi programok és a járványügyi felkészültség támogatása – közölte a miniszter.