A nordmann fenyőkkel kezdenek, mert azokat nem kell pátyolgatni

2021.11.20. 06:23

Megkezdték a fenyőfák kivágását, a következő hetekben folyamatosan dolgoznak Somogy és Zala megyében a favágók, ugyanis innen látják el az ország nagy részét karácsonyfával. Az RTL Klub híradójából kiderült, a karácsonyfák kitermelését általában a nordmann fenyőkkel kezdik.

Ezek nem kényesek, minőségi fák. Ezeket kivágják, nem kell beletenni vízbe se semmi, nem kell pátyolgatni. Aki nordmann fenyőt vesz, nem kell félni, hogy le fog hullani, viszont az ezüstöt meg luccot azt sokkal később vágják, majd másfél, két hét múlva, mert mindkettő hamar lehullik

− mondta Kanász János, surdi őstermelő-polgármester.

A termelők szerint az árakat a kínálat határozza meg, de abban bíznak, hogy pár száz forinttal többért tudják majd eladni a fákat, mint tavaly.

Nordmann fenyőnek ilyen hétezer forint körül alakulna métere, az ezüstnek négy−ötezer körül, a lucnak pedig két−háromezer forint alakulna métere

− mondta Győrfy Balázs Nemespátró őstermelő-polgármestere.

A termelők szerint nem lesz hiány egyik fenyőfajtából sem a magyar piacokon, azonban figyelmeztettek, hogy a jó fenyő kiválasztását nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni.