Újabb ingatlanokat kaphat az államtól egy alapítványi fenntartásba került egyetem

2021.11.20. 09:16

Az Országgyűlés előtt van már az a salátatörvény, amivel újabb ingatlanokat adhatnának át az idén felállított egyetemi alapítványoknak. A Római-parton az Óbudai Egyetem egybefüggő telkeket kaphat, a még állami tulajdonban lévő csónakházak közül több is hozzájuk kerülhet – írja a Telex.

Augusztusban már 13 római-parti ingatlant adott át az állam két egyetemnek: a Testnevelési Egyetem négy olyan telket kapott, amelynek addig is ők voltak a használói, kilenc jutott az Óbudai Egyetemnek. A mostani törvényjavaslat újabb hét ingatlant juttatna az Óbudai Egyetemet fenntartó alapítványnak, a korábbi 39 ezer négyzetméter mellé ez újabb 40 ezer négyzetmétert jelentene.

A Maradjanak a Fák a Rómain civil csoport augusztusban nyílt levelet írt a két egyetemnek, akkor arról biztosították a civileket, hogy nincs eladási szándékuk, a megkapott ingatlanokat sport- és rekreációs célra kívánják használni, figyelemmel a Római-part hagyományaira és a természeti környezetre.

A lap szerint a két egyetem vezetése egy civilek által szervezett online fórumon bemutatta az elképzeléseket, Sterbenz Tamás, a TF rektora hangsúlyozta, hogy ugyanazt akarják, mint a civilek, a céljuk, hogy a sport-, oktatási és rekreációs lehetőségek bővüljenek. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora is azt ígérte, hogy kizárólag sport- és rekreációs célra használják az ingatlanokat. Az óbudai önkormányzat írásos garanciát is kért ezekre az ígéretekre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla