Féregpetéket oltanak belénk, krumplival lehet kiszívni a vakcinát – orvosok cáfolják a tévhiteket

D ATI20211120011
2021.11.21. 09:19
Számos olyan tévhit terjed a világban a koronavírussal és a védőoltással kapcsolatban, amelyet a szakértők igyekeznek gőzerővel cáfolni.

A közelmúltban látott napvilágot a Facebookon egy olyan bejegyzés, amely szerint ha az oltás helyére a vakcina beadását követő tíz-tizenkét órán belül egy félbevágott krumplit tesz az ember, és rajta hagyja 15-20 percig,

az kiszívja a szervezetből a vakcina hatóanyagát.

Erről Rusvai Miklós állatorvos fejtette ki a véleményét, kiemelve, hogy örül ennek a tévhitnek, mert így legalább az oltásellenesek is beoltatják magukat. Ezt logikailag nagyjából úgy kell elképzelni, hogy az oltottak „privilégiumait” akarják ők is élvezni.

A Magyarország kormánya Facebook-oldalán is megjelent egy videó, amelyben orvosok beszélnek a legújabb téveszmékről.

Az egyik ilyen a féreghajtós gyógyszer, amely szerint féregpetéket oltanak belénk az oltásokkal.

Természetesen ez is egy ilyen új keletű tévhit. Mi értelme volna? Nem gondolnám, hogy most kellene elnépteleníteni a Földet vakcinákkal, csipekkel és egyéb mérgekkel. Nem is halnak meg százezerszámra az emberek az oltás után, ellenben a Covid–19-től igen

– mondja az egyik orvos.

A másik hiedelem szerint a koronavírus elleni vakcinának hosszú távú káros hatásai vannak, így például meddőséget, autoimmun betegséget vagy korai halálozást okoz.

Ezek butaságok. Ezek az oltások biztonságosak, és csak a javunkat szolgálják

– cáfolt egy másik szakember.

A koronavíruson és az oltásokon egyébként is nehéz kiigazodni, az orvosok, a szakemberek, a politikusok nagyon sok információt zúdítanak az emberekre, és ezek az információk olykor ellentmondanak egymásnak.

(Borítókép: Balázs Attila / MTI)