Kerekesszékes barátját gázolta el a részeg sofőr Hajdúszoboszlón

2021.11.25. 06:18 Módosítva: 2021.11.25. 06:18
Vádat emeltek az ellen a hajdúszoboszlói férfi ellen, aki engedély nélkül, részegen elvitte egy körre barátja autóját, majd amikor az a jármű keresésére indult kerekesszékével, az ittas sofőr elgázolta.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség számolt be arról, hogy a vádlott és az áldozat barátok, akik 2020. július 24-én dél körüli együtt szerelték a sértett gépkocsiját annak ingatlana előtt, miközben beszélgettek és italoztak. A kapubejáróban állt a később elgázolt személy gépkocsija.

Amikor a kocsi tulajdonosa bement a ház udvarára, a barátja beült a járművébe, és elindult a kocsival egy közeli boltba, hogy még több szeszes italt vásároljon. Ezután Hajdúszoboszlón kocsikázott, miközben a sértett a mozgását segítő elektromos kerekesszékkel utánament – keresni kezdte.

A sértett már hazafelé tartott, az úttest menetiránya szerinti jobb oldalán haladt, amikor a vádlott az autóval az utcába érkezett, a barátjával azonos irányba haladt, és olyan részeg volt, hogy őt nem észlelte, ezért a jármű elejével a kerekesszék hátuljának ütközött. A baleset következtében a kerekesszékes férfinek eltört a bokája, továbbá zúzódásos sérüléseket is szenvedett. 

A sérüléseket okozó sofőr nemcsak részeg volt, de vezetői engedéllyel sem rendelkezett. 

A Debreceni Járási Ügyészség az ittasan balesetet okozó férfira börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól.

(via Ügyészség)