Márki-Zay Péter: Gattyán György indulása a Fidesz érdeke

2021.11.25. 06:11
A Fidesz érdeke, hogy Gattyán György elinduljon a jövő évi országgyűlési választásokon – nyilatkozta Márki-Zay Péter az RTL Híradónak.

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje szerint egy olyan kétpárti választási rendszert alakított ki a Fidesz, ahol csak az ellenzék teljes összefogásával lehet legyőzni, így minden, az ellenzéket megosztó törekvés a kormánypárt érdekében történik. Hozzátette, lehet, hogy ezek a kezdeményezések őszintén hisznek a harmadik út lehetőségében, de az is lehet, hogy ezek mögött a Fidesz áll. Úgy vélekedett, azt a kérdést kell feltenni, hogy ez a lépés kinek az érdeke.

Márpedig nyilvánvaló, hogy a szavazatok megosztása a Fidesz érdeke

– vélekedett. Azt is elmondta ugyanakkor, abban bízik, hogy az ellenzéki összefogáson kívüli kezdeményezések a Fidesztől vesznek majd el szavazatot, és nem az ellenzéktől. 

Gattyán György egyelőre nem akart nyilatkozni az RTL Híradónak, Márki-Zay Péter állítására a Fidesz sem reagált. Az összefogott ellenzéki pártok közös közleményben annyit írtak, az egységes ellenzék a Fidesz leváltására készül, más politikai akciókkal, bejelentésekkel nem foglalkoznak.

Tegnap számolt be az Index arról, hogy Gattyán György mozgalmából pártot alapítana, és elindulna a 2022-es országgyűlési választásokon. Az üzletember 2001-ben alapította meg internetes vállalatát, a Docler-csoportot, amely internetes streamingszolgáltatóként elsősorban pornófilmeket sugárzott, s Gattyán rekordidő alatt több száz millió dolláros globális tényezővé fejlesztette. Gattyán György emellett a Kodolányi János Egyetem tulajdonosa, a Prima Primissima Alapítvány társalapítója és a mindenki által ismert Magyar Népmesék-filmsorozat finanszírozója is. Tavaly a Forbes száz legértékesebb, teljesen magyar kézben lévő cég listáján 175 milliárd forinttal a második helyet foglalta el. Jelenleg vagyonát nagyjából 300 milliárdosra becsülik.

(via RTL Híradó)  • Tippek
  • Bankszámla