Ma még eshet néhány centi hó

2021.11.27. 06:55

Szombaton a közepesen vagy erősen felhős ég mellett egy kis napsütésre is van kilátás. Napközben több hullámban számíthatunk esőre, záporesőre, a délelőtti órákban az Alpokalja térségében havas eső valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A szél napközben helyenként megélénkül. A hőmérséklet kora délután általában 5 és 8 fok között várható, de a naposabb déli részeken akár 12 fok is lehet. A tartósan felhős északi tájakon 3 és 4 fok közötti hőmérséklet valószínű. Késő este 0 és plusz 8 fok között alakulnak a maximumok.

Várható hőmérséklet szombaton
Várható hőmérséklet szombaton
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szombat estére többnyire borult lesz az ég, csak kisebb szakadozások lehetnek a felhőzetben. Az eső eleinte főleg a Tiszántúlra korlátozódik, majd hajnaltájt nyugaton is eleredhet. A szél gyenge, mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban mínusz 1 és plusz 8 fok között valószínű, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szöveges figyelmeztetése szerint szombat reggeltől a nyugati határvidéken újabb, 1-2 centiméter hó hullhat. A havazás nagyjából a déli órákig fordulhat elő.

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint kettős fronthatásra számíthatunk. Az erre érzékenyek fejfájásra, erősödő migrénre, vérnyomás-ingadozásra számíthatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán osztotta meg, hogy egyik kabalájuk mennyire örült a havazásnak.

Az első idei síkvidéki havazásra breki is nagyon rápörgött az utóbbi napokban. A várva várt hópelyhek megérkeztek, így most már jöhet a hangolódás az adventre

– írták közösségi oldalukon.  • Tippek
  • Babaváró hitel