Ivó, Milán
EUR 383,86 Ft
USD 366,70 Ft
6 °C
26 °C

Márki-Zay Péter: Semmi értelme a Budapest–Belgrád vasútvonalnak

2021.11.28. 07:21

Ennek a vasútvonalnak jelenlegi formájában semmilyen értelme nincs – mondta a Budapest–Belgrád vasútvonalról az ATV híradójának Márki-Zay Péter.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint elképzelhető, hogy újra kellene tárgyalni a beruházást.

Én úgy gondolom, hogy még abban az esetben is, hogy ha a jelenlegi szerződésben olyan kötelezettséget vállalt Orbán, amelyet a következő kormány nem tud felülírni, nem tud fölmondani, akkor is újra lehet tárgyalni egy ilyen szerződésnek a feltételeit

– mondta Márki-Zay Péter.

A miniszterelnök-jelölt emlékeztetett: pontos szerződési feltételek egyelőre még nem ismertek. Ezzel kapcsolatban egy bíróság  pénteken döntött arról, hogy nyilvánosságra kell hozni a fejlesztésre vonatkozó szerződéseket, bár ez ellen a döntés ellen a kormány még fellebbezhet a Kúrián.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban egyébként azt hangoztatta, hogy a kínai segítséggel megvalósuló fejlesztéssel mindenki nyer. Az Investigate Europe nevű oknyomzó újságírószervezet ugyanakkor nemrég arról számolt be, hogy körülbelül 979 évbe telhet, mire megtérül a beruházás.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek