Harminc éve nem volt ilyen, farkast láttak Párizs közelében

2021.11.28. 15:07

Farkast láttak Párizs közelében, a ragadozót először észlelték a térségben azóta, hogy mintegy 30 éve újrahonosították a fajt Franciaországban.

A francia biodiverzitás-hatóság (OFB) hivatalosan azonosította az állatot, amelyet egy vadász fedezett fel és fényképezett le a francia fővárostól 50 kilométerre fekvő Blaruban. Franciaországban a becslések szerint mintegy 600 egyed él szabadon, ám az állatok eddig mindig elkerülték az Île-de-France régiót, amelynek középpontjában terül el Párizs.

A hatóságok nyugalomra intették a lakosságot, mondván: a természetben sétálva nem kell félni a farkasoktól. A kutyatulajdonosok figyelmét azonban felhívták arra, hogy bár a szabadon szaladgáló kutyákat a farkas általában csak játszótársnak tekinti, de a két állat között kialakulhat konfliktus.

(via MTI)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.