Lopóautó vitte el a P+R-ből a kocsikat

2021.12.01. 18:23

A II. kerületi Hűvösvölgyi út 21–23. előtt lévő P+R-ben parkoló autósokat meglepetésként érheti, hogy saját gépkocsijuk helyett filmforgató stáb eszközeit találhatják a helyszínen.

Örsi Gergely polgármester közösségi oldalán érthetetlennek és károsnak nevezte a Fővárosi Önkormányzat döntését azért, mert a közterület-foglalás aránytalanul megnehezíti a környéken a parkolást, másfelől a 618 680 forintos díj szerinte nem áll arányban az okozott forgalomnövekedéssel és az okozott kellemetlenséggel.

Az autókat elszállító cég jogi lépések megtételére is számíthat a kocsik tulajdonosai részéről. Örsi Gergely Budapest vezetésének is üzent, mint írja, a jövőben elvárja, hogy a II. kerület beleegyezése nélkül ne adjon ki a mostanihoz hasonló, a környéken élők szempontjából hátrányos közterület-használati engedélyt.

Az amerikai produkció forgatását előkészítő Astral Pictures Kft. munkatársa lapunknak azt mondta, hogy emelőautóik a lehető legközelebbi, nem fizetős parkolóhelyre szállították a kocsikat, ez esetben a P+R-ről csupán pár száz méterre található Hidász utcába. A közterület-használati díj mértéke kapcsán megjegyezte, hogy ennél többet nem fizethettek volna, hiszen a díjak mértékét (zónás felosztás alapján) jogszabály határozza meg.

A forgatás december 4-ig tart, a cég összesen hat-hét autót szállított el.