Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Kemény hangú nyílt levelet írt Schmidt Mária a Guardian publicistájának

DSC 9178
2021.12.02. 14:02 Módosítva: 2021.12.02. 14:02
Nyílt levélben reagált a Terror Háza Múzeum főigazgatója Timothy Garton Ash cikkére, amiben a professzorból lett publicista a magyar kormányt bírálta. Schmidt Mária szerint Garton Ash már rég nem komoly tudós, de még csak nem is egy különösebben érzékeny elemző.

Ön mégis kinek képzeli magát? Miért ír, nyilatkozik és beszél újra meg újra a magyar politikáról? Magánvéleményét fejti ki, vagy fizetett Soros-lobbistaként szólal meg?

kezdte Timothy Garton Ash-nek írt nyílt levelét Schmidt Mária, és kifejtette, hogy ideje lenne tisztázni a brit újságíró, és oxfordi professzor beszédhelyzetét, hogy mindenki láthassa, miért tekinti őt egyfajta orákulumnak a „nemzetközi neomarxista ballib média”.

A Terror Háza Múzeum főigazgatóját Ash-nek a pár napja a Guardian hasábjain megjelent cikke dühítette föl, amiben a publicista Márki-Zay Pétert méltatta, és az EU-nak a magyar kormánnyal szembeni fellépését sürgette.

Mindezek után Schmidt Mária sem rejtette véka alá a véleményét, és a következőket írta:

Persze tudjuk, hogy mindet Soros finanszírozza azért, hogy a nyílt társadalom fedőnevű birodalmi projektet szolgálják. Ez a közös nevező a sorosista, globálmarxista Guardiannel is, aminek Ön, Ash, az egyik újságírója. Újságírója. Vagyis, Ön már rég nem komoly tudós, még csak nem is egy különösebben érzékeny elemző. Térségünket sem ismeri már valami jól. Nem beszél, nem olvas magyarul. Mégis visszatérően kritizálja Orbánt és Magyarországot. Sőt, külföldi beavatkozást követel a magyar belügyekbe.

Schmidt Mária emellett a globális, birodalomépítő erők tipikus kijárójának is nevezte Garton Ash-t, aki ahelyett, hogy tudóshoz illően, szerényen kérdezne, és megpróbálná megérteni a folyamatokat, felelősségre von, követelőzik és fenyegetőzik.

Jellegzetes liberális internacionalista hozzáállás ez, amit az különböztet meg az egykori szovjet internacionalizmustól, hogy az ottani hatalomgyakorlók nem a szovjet újságírókkal üzengettek és igazítottak el bennünket

fogalmazott a Terror Háza Múzeum főigazgatója, majd azzal zárta bejegyzését, hogy Garton Ash egy jellegzetes oxbridge boy, akinek teljesítménye ugyan egyre szerényebb, elitizmusa és arca viszont egyre csak nő. 

(Borítókép: Schmidt Mária. Fotó: Bődey János / Index)  • Vennék
  • Bankszámla