Orbán Viktor szerint Brüsszel nem védi meg a gyermekeket és a családokat

D MTI20211203101
2021.12.03. 20:41

Orbán Viktor péntek este a Varsóból jelentkezett be a Facebook-oldalán, ahol kifejtette a véleményét Brüsszelről, mondván, Brüsszel ma a bevándorlást támogatja, a családokat és a gyermekeket pedig nem védi meg, holott ennek éppen fordítva kellene lennie.

A miniszterelnök a varsói megbeszélésről elárulta, hogy 12 európai párt vezetője találkozik pénteken és szombaton, hogy hangot adjanak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.

Nem akarunk bevándorlást, de azt akarjuk, hogy első legyen a család és a gyermek. Meg akarjuk változtatni a brüsszeli politikát, hosszú hónapok óta készülődünk már arra, hogy létrehozzunk egy erős és befolyásos pártszövetséget

– mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy bízik benne, a varsói találkozón fontos lépéseket tesznek ebbe az irányba.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt Varsóban, ahol a magyar miniszterelnök péntek este négyszemközti megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, majd az európai pártvezetők munkavacsorája vette kezdetét.

(MTI)

(Borítókép:  Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő találkozója a varsói miniszterelnöki hivatalban 2021. december 3-án. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)