A magyar fiatalok szerint nyugaton minden jobb

image 6483441 (3)
2021.12.16. 11:51
A Medián kutatása azt mutatja, a fiatalok többsége jobbnak tartja a nyugati életminőséget, a gazdasági fejlettséget, az emberi kapcsolatok minőségét és a korrupció elleni fellépést is a magyarnál.

A HVG megbízásából készült felmérésben a 18-39 évesek egy százfokú skálán 40-esre értékelték az Orbán-kormány eredményeit. A huszonévesek 47, a harmincasok 52 pontra teszik az iskolák, egyetemek színvonalát. Az egészségügyi ellátásról egyöntetűen lesújtó, 31 pontos a véleményük.

A harmincasoknak nem tetszenek az óriási jövedelemkülönbségek, a legfiatalabbak 65 százaléka szerint nyugaton jobban támogatják a szegényeket, mint Magyarországon. 70 százalékuk úgy gondolja, hogy a nyugati világban jobb az emberi kapcsolatok minősége, 84 százalékuk erősebbnek látja a nyugati gazdaságot.

Az adatfelvétel pillanatában a megkérdezettek egyharmada volt 40 év alatti. A Fidesz kétmilliós szavazótömbje továbbra is masszív, a kutatás alapján még azok is támogatják, akik vesztesei a kormány politikájának. Az összes válaszoló 48 százaléka az Orbán-kormány maradását pártolja, 9 százaléknyi bizonytalan mellett 43 százalék tartja szükségesnek a kormányváltást.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)