Áldiplomatát fogott el a rendőrség Szigetváron

2021.12.17. 07:10

December 16-án fogta el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési osztálya azt a német férfit, akit a Bad Salgaui Bíróság 2019 óta körözött különösen jelentős értékre elkövetett zsarolás, hivatalos személy elleni erőszak, testi sértés, rongálás és okmányhamisítás miatt. 

A rendőrség közleménye szerint a magára ENSZ diplomataként hivatkozó U.M Sch. a bűncselekményeket még 2018-ban és 2019-ben követte el. Ezután eltűnt a német hatóságok látószögéből, emiatt 2020 júniusában európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A férfi azzal súlyosbította helyzetét azzal, hogy egy rendőri igazoltatásnál úgy menekült el autójával Németországban, hogy közben egy rendőrt is elsodort.

A KR NNI fejvadászai a német társszervtől érkezett felkérés alapján a körözött személy tartózkodási helyét 2021. december 16-án állapították meg, egy összehangolt rendőri intézkedés keretében előbb beazonosították, majd a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának speciális bevetési egysége Szigetváron elfogta a férfit.

Az illetékes szervek a férfi kiadatásáról később döntenek – írja rendőrség honlapja.