Rossz helyre parkolt, hazudott, bevitték a 61 éves tiszakécski nőt

2021.12.18. 08:43

A hivatalos rendőrségi portálon jelent meg az a hír, miszerint Tiszakécskén járőröztek a helyi rendőrőrs egyenruhásai novemberben, amikor megláttak a piac közelében egy mozgássérültek részére fenntartott parkolóhelyen várakozó járművet.

Az autóba épp bepakolta a frissen vásárolt termékeket egy asszony, akit a rendőrök igazoltatás alá vonták. Az ellenőrzés során a személyes iratok mellett elkérték a nő parkolási igazolványát is, közölte a hatóság.

Az asszony elmondta, hogy az okmány az egyik hozzátartozója részére lett kiállítva, aki még a piacon vásárol. Ekkor a rendőrök megkérték a nőt, hogy kísérje oda őket a mozgásában korlátozott személyhez,

de mivel az valójában nem tartózkodott ott, így hamar kiderült a hazugság.

Az egyenruhások közölték a szabálytalankodóval, hogy bűncselekményt követett el, ezért előállítják a rendőrőrsre. Az asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki közokirat-hamisítás bűntette miatt. A 61 éves jászkarajenői lakos szabadlábon védekezhet. A nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére, írta a rendőrség. 

police.hu