Ez a 13. kerületi utca az új „kis Amszterdam”

2021.12.21. 07:11 Módosítva: 2021.12.21. 07:11

Utolsó szakaszában jár a XIII. kerületi Göncöl utca felújítása, tavasszal befejeződnek a munkák, a Rákos-patak és a Kámfor utca közötti szakaszon biztonságosabban haladhatnak majd a gyalogosok, a kerékpárosok, és az útpálya burkolata is megújult – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

A cég közleményéből kiderül, hogy megújult a Rákos-patak és a Gyöngyösi utca közötti útszakasz: elkészült az új aszfaltburkolat, felújították a járdákat és a Fiastyúk utcai, valamint a Gyöngyösi utcai csomópontot, kerékpársávokat létesítettek, illetve elkészült a területrendezés.

A Gyöngyösi utca és a Kámfor utca közötti szakaszon átépítették az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópontot. Megújították az útpályaszerkezetet, valamint módosították a nyomvonalat, így egy új kialakítású csomópont létesült. 

A közlekedési központ arról is tájékoztat, hogy a felújítás jelentős része elkészült, ugyanakkor a tél elmúltával folytatódnak a még hátralévő területrendezési és forgalomtechnikai munkák, amelyek már nem járnak forgalomkorlátozással. A korszerűsítés folyamata jövő tavasszal zárul le teljesen. 

Kapcsolódó

Véget ért a Csömöri úti felüljáró felújítása

A zuglói Csömöri utat és az újpalotai Drégelyvár utcát köti össze.