Enyhe idővel búcsúzik az év

D KOM20211230009
2021.12.31. 08:07

Pénteken a felhőzet egyre nagyobb területen csökken majd nyugat felől, a nap is kisüt, ám főként az északkeleti megyékben maradhatnak a borult, párás vidékek ködfoltokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

A prognózis szerint az ország északkeleti felé szórványos szitálás, illetve kisebb eső várható. Estétől ismét köd képződik a szélcsendes részeken, míg észak felől egy fátyolfelhőzet sodródik majd az ország fölé. A nyugati, délnyugati szelet több helyen élénk, a középső országrészben pedig olykor erős széllökések kísérhetik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16, északkeleten pedig 2 és 8 fok között alakul, késő este pedig 2 és 10 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani. 

Négy megyére első fokú figyelmeztetést adtak ki. E szerint Borsod-Abaúj-Zemplén–, Heves–, Nógrád– és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is tartós, sűrű ködre lehet számítani. 

(Borítókép: Több drónnal készült fotóból számítógéppel összeállított panorámaképen ködös táj Mátrafüred közelében 2021. december 30-án. Előtérben a Sástó-kilátó. Fotó: Komka Péter / MTI)