Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Fantasztikus fotó: a Balatonról lehetett látni az Alpokat

20220102 094846
2022.01.02. 19:28

Egészen elképesztő felvételt tettek közzé a Csodálatos Balaton nevű Facebook-csoportban vasárnap. A felvételt megosztó fotós a Balaton-felvidéken készítette a lélegzetellátó képet, amelyen a távolban jól látható a sümegi vár, mögötte balra pedig a havas Alpok, jobbra a 200 kilométerre fekvő Schneeberg havas csúcsa, ami légvonalban 163 km-re található.

Vélhetően a különleges időjárási körülmények is a kezére játszhattak a felvételt készítő Vanatka Martinnak, aki a Csobáncról fotózott.

A Schneeberg Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsa az Alpokban, egyben az Alpok fő vonulatának utolsó keleti tagja, aminek magassága meghaladja a 2000 métert.

A szerencsés együtthatók olykor nem csak idehaza okoznak meglepetéseket: két évvel ezelőtt Indiában például annyira kitisztult a levegő, hogy látni lehetett a Dzsálandhár városától 230 kilométerre fekvő Himalája egy részét.

(Borítókép: Vanatka Martin)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek