Márki-Zay Péter: A Fidesz fél

PAP 5678
2022.01.02. 07:22

A koronavírus-járvány következtében a magyar egészségügy túlterhelt volt, nagyon sokan nem is a Covid miatt haltak meg, hanem az egészségügy túlterheltsége miatt – vélekedett Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje újévi köszöntőjében, melyet közösségi oldalán élőben közvetített szombat este. 

A miniszterelnök-jelölt összegezte az elmúlt évet, és kitért arra, hogy súlyos gazdasági következményekkel is járt a járvány; elmondta, hogy ebben az évben is „megvolt, hogy kit kell utálni”. Szerinte a magyar társadalom még inkább megosztott lett. A Fidesz folyamatosan rettegést és félelmet keltett a magyar társadalomban – vélekedett.

Ugyanakkor hozzátette, hogy voltak sikerei is az évnek: „az ellenzék, tisztességes magyarok összefogása a jobboldaltól a baloldalig, a teljes nemzet népi, nemzeti, urbánus ellentéteket meghaladva össze tudott fogni, testvérként tudtuk egymást elfogadni.”

Márki-Zay Péter kiemelte, szerinte sokatmondó tény, hogy a Fidesz költötte a legtöbbet az előválasztások alatt.

Bár az előválasztásokban részt sem vett, médiáját maga is beállította ebbe a küzdelembe

– fogalmazott Márki-Zay Péter, aki szerint a Fidesz a számára kedvező jelölteket igyekezett támogatni sikertelenül. Hozzátette: „pontosan tudhattuk azt, hogy a Fidesz mindent be fog vetni, éppen az ellenzék erejét bizonyítja az a hatalmas küzdelem, amit a Fidesz most folytat.”

Bizakodjanak, mert az a tény, hogy az ezeréves történelem során, de még nemzetközi összehasonlításban is példátlan méretű osztogatás van, azt mutatja, hogy a Fidesz fél

– emelte ki köszöntőjében Márki-Zay Péter, aki szerint soha nem fordult még elő, hogy a teljes nemzeti össztermék 8 százalékát osztogatásként odaadják az embereknek.

Orbán Viktornak eszébe sem jutott, hogy ilyen mértékű osztogatásra lesz szüksége, mert nem gondolta, hogy ekkora lesz a baj. Ez a baj, ez számunkra szerencse, ez azt jelenti, hogy igenis van remény

– fogalmazott. Márki-Zay Péter szerint elérkeztünk egy olyan helyzethez, amikor 12 év után el lehet zavarni és el lehet számoltatni a tolvajokat.

Kiemelte, hogy az osztogatás mellett a lejáratókapány folyamatos. Elmondása szerint a Fidesz hazugságokkal próbál kétségeket ébreszteni a lakosságban.

Ott várnak ezermilliárdok az uniónál, hogy végre egy nem korrupt kormánynak, Magyarországnak odaadhassák

– tette hozzá Márki-Zay Péter, majd elmondta, hogy az ellenzéki összefogás képviseli a „szebb, jobb, tisztességesebb, becsületesebb, polgári Magyarországot a Fidesz maffiaállamában a lopással, a halállal, a Coviddal, az inflációval, az áremelkedéssel, a következmények nélküli országgal szemben”.

Magyarország Európa legszegényebb országa lett Orbán Viktornak köszönhetően

– vélekedett a miniszterelnök-jelölt, aki szerint „a Covidban megtizedelt időskorú lakosság nagy arányban szavazott a Fideszre, míg az előválasztáson részt vevő fiatalok kormánykritikusak”.

Higgyenek annak, amit látnak, és ne a Fidesznek

– emelte ki végezetül, hozzátéve, hogy sikerült egy szakértői csapatot megszervezni, így hamarosan jönnek a videós tartalmak, és adományokból plakátokat is kihelyeznek majd.

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Papajcsik Péter / Index)