Jön a hó, de aztán a nap is kisüt

DBZOL20210114015
2022.01.05. 16:47

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban délen, délkeleten lehetnek szakadozások szerda délután – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Több helyen előfordulhat eső, zápor, ugyanakkor a délkeleti megyékben inkább csak délután, késő délután lehet érdemi csapadék. A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, több helyen erős lökések valószínűek.

Szerda este jobbára borult lesz az ég, 

Előbb az Alpokalján, valamint a Dunántúli-középhegységben, később már egyre nagyobb területen válthatja az esőt síkvidéken is havas eső, havazás.

Ezzel szemben a keleti megyékben végig az eső lesz a meghatározó. Az északnyugati szél sokfelé lesz élénk, elsősorban a magasabban fekvő helyeken erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 5 fok között valószínű, de a szélcsendes északkeleti részeken fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap.

A csapadékzóna napközben délkelet felé elhagyja az országot, de a nap első felében még többfelé lehet számítani gyenge esőre, havas esőre, elsősorban a délnyugati és északkeleti tájakon havazásra is. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 8 fok körül alakul.

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)