Varga Judit feljelentésére rágalmazás miatt nyomozást rendelt el az ügyészség

D KOS20211111059
2022.01.05. 08:45
Varga Judit nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyészségen – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A sértett feljelentésének lényege szerint, 2021. december 27-én ismeretlen elkövető »Az ördög ügyvédje« elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett. A sértett indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át

– olvasható a szerdai közleményben.

A fővárosi főügyészség arról tájékoztatott, hogy a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt elrendelte, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Ibolya Tibor azt is közölte: az internetes közösségi hálózaton létrehozott „Az ördög ügyvédje” elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban vádat emelt. Az ugyanazon internetes profillal elkövetett újabb bűncselekmény esetében az ügyészség által történő vádképviselet eljárási, bizonyítási szempontból célszerű és indokolt – tette hozzá.

December végén Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán reagált arra, hogy „Az ördög ügyvédje” nevű oldalon egy személyét érintő bejegyzés jelent meg.

Az ellenzékhez köthető egyik Facebook-oldalon tegnap és ma fenyegetésnek szánt hazug posztokat jelentettek meg rólam

– írta Varga Judit a közösségi oldalán december 28-án.

A bejegyzésekben nőként és családanyaként is próbálnak valótlan állításokkal nyilvánosan megalázni. A baloldal akkora bajban van, hogy sem a karácsony, sem a családok, sem a nők nem jelentenek semmilyen akadályt, ha mocskolódásról vagy lejáratásról van szó

fogalmazott a miniszter.

Azt is leszögezte, hogy a személyével kapcsolatos minden, az említett oldalon megjelent állítás valótlan, ezért ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt feljelentést tesz, „a hazugságot tovább terjesztő sajtóorgánumokkal szemben pedig a megfelelő büntető- és polgári jogi lépéseket, szükség esetén, szintén megteszem”.

(Borítókép: Varga Judit. Fotó:  Koszticsák Szilárd / MTI)