Újabb lépést tettek a Szegedi úti felüljáró megvalósulásához

2022.01.15. 11:15

A XIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete ellenszavazat nélkül támogatta a Szegedi úti felüljáró továbbtervezését – közölte Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Tegnap délután a 13. kerületi önkormányzat képviselő-testülete ellenszavazat nélkül támogatta a Szegedi úti felüljáró továbbtervezését. A kerület igazi baloldali fellegvár, Tóth József szocialista polgármester van legrégebben hivatalban Budapesten, lehet is tőle tanulni!

– írta a politikus a bejegyzésében, majd kitért arra is, hogy a tervezést a kormány megbízásából a Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központ végzi, a kormány biztosítja majd az építés költségeit is.

Az államtitkár kifejtette, hogy a Szegedi úti felüljáró megteremti a szomszédos Zugló és Angyalföld közötti hiányzó kapcsolatot, ezzel pedig megkönnyíti az ott élők mindennapi közlekedését.

Megépítése nélkül nem lehet autómentes a Városliget!

– hangsúlyozta a politikus, aki arról is informált, hogy a tervről még Karácsony Gergellyel állapodott meg a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában, a kormányzati elképzelést eddig támogatja a fővárosi és az angyalföldi városvezetés is.

Kapcsolódó

Fürjes Balázs lerántotta a leplet, így alakul át Budapest közlekedése

Autómentes lesz az új Városliget, meghosszabbítják a 3-as villamost, jobb lesz a közúti kapcsolat Zugló és Angyalföld között.