Kiadták a figyelmeztetést, sűrű köd és hószállingózás várható

BP-6767
2022.01.15. 06:35

Szombaton az északkeleti megyékben többnyire borult maradhat az ég, az ország többi részében pedig több-kevesebb napsütés várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Főleg a Dunántúlon lehet több a felhő. Az északnyugati szelet többnyire már csak élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű. Késő estére mínusz 7 és plusz 1 fok közé csökken a hőmérséklet.

szombat
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Éjjel elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon képződhet köd és rétegfelhőzet, Magyarország többi részén viszont derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. A borult részeken hószállingózás előfordulhat. A szél továbbra is gyenge marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul, de az északi völgyekben és a havas Tiszántúlon hidegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a keleti országrészben képződött sűrű köd több helyen napközben is megmaradhat, illetve rétegfelhőzetté alakulhat át. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás kialakulhat, illetve zúzmaraképződés jelentkezhet. Emiatt első fokú figyelmeztetés van érvényben hét megyében, az ország keleti részében tartós, sűrű köd miatt.

köd
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)