Egy papucs vezette nyomra Douglast

2022.01.20. 06:13

Bejelentés érkezett a rendőrségre egy szociális intézményből Sajószentpéteren január 18-án. A bejelentő elmondta, hogy a délutáni órákban az intézmény egy lakója engedély nélkül ismeretlen helyre távozott. Az ápoló hozzáfűzte, hogy a 63 éves férfi térben és időben nehezen tájékozódik, és valószínűleg alul van öltözve – írja a Police.hu.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentés után azonnal megkezdték a kutatást, majd az intézmény kerítésénél egy fél pár papucsot találtak. A gondozók megerősítették, hogy a lábbeli az eltűnt férfié, és eltűnése napján is ezt viselte.

A megtalált papucsnak köszönhetően Douglas, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozókutyája körülbelül másfél kilométeren át követte a szagnyomot, és a helyi temetőhöz vezette a rendőröket, ahol megtalálták a keresett férfit,

aki a hideg miatt már erősen reszketett, hiszen csak egy pulóvert és egy szabadidőnadrágot viselt, lábbeli nem volt rajta. Az egyenruhások pléddel takarták be az átfázott férfit, és az időközben a helyszínre kért mentőegységek megkezdték a kihűlés jeleit mutató, vérző térdű férfi ellátását, majd kórházba szállították.