Kiadták a figyelmeztetést, ömleni fog a hó

GettyImages-1237877456
2022.01.22. 06:40 Módosítva: 2022.01.22. 06:48

Szombaton általában felhős idő várható, és elsősorban a Dunántúlon, illetve a Duna mentén többfelé havazásra lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

Az ország egyes területein már éjszaka is elkezdett esni a hó. Gyenge havazás nemcsak a Dunántúlon és a Duna mentén, hanem az ország többi területén is kialakulhat. A havazás kora délelőttől kezdve fokozatosan, északról dél felé haladva szűnik majd meg.

Délután így az ország nagyobb részén felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Mindeközben viszont az északkeleti, keleti megyék fölé újabb, vastagabb felhőtömbök érkezhetnek,

így akár ki is újulhat a havazás. 

Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, és helyenként viharossá is fokozódhat majd. Elsősorban a Dunántúl magasabban fekvő helyein, valamint az északkeleti határ mentén hófúvás is kialakulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában –1 és +5 Celsius-fok között várható. Késő estére többnyire –1 és –8 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ előrejelzése szerint vasárnap szintén befelhősödhet majd az ég. Helyenként párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. A felhős részeken hószállingózás, gyenge havazás nem zárható ki.

A meteorológiai szolgálat a gyenge hófúvás miatt hét megyére, köztük Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és vas megyére is figyelmeztetést adott ki.

Ha van egy jó fotója a hétvégi hóesésről, amelyet megosztana, küldje el nekünk az  indexugyelet@mail.index.hu címre!

(via met.hu

(Borítókép:  Kirill Kukhmar / Getty Images Hungary)  • Tippek
  • Babaváró hitel