Szét fogunk fagyni, mínusz 15 fok alá is mehet a hőmérséklet

DBZOL20170128012
2022.01.24. 18:21

Hétfőn, az éjszaka második felében észak felől megnövekszik a felhőzet, miközben a déli országrészben végig derült marad az ég, csapadék azonban nem valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az előrejelzés szerint a szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 2 fok között alakul, de a hófödte tájakon mínusz 15 foknál is hidegebb lehet.

hajnal
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedd reggelre a déli megyékben is megnövekszik a felhőzet, közepesen felhős idő valószínű. Egyedül az északkeleti megyékben lehet erősen felhős vagy borult az ég, arrafelé a déli óráktól gyenge havazás előfordulhat.

A Dunántúl északi részén néhol havas eső előfordulhat. A nyugati szél a főváros térségében élénkülhet meg, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és 5 fok között várható, az északkeleti határ mentén viszont jóval fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint hétfőről keddre virradó éjjel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében a minimum-hőmérséklet mínusz 15 fok körül alakulhat. Az extrém hideg miatt első fokú figyelmeztető jelzés van érvényben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

hideg
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)