Újabb külföldi oktatók érkeznek az MCC meghívására

2022.01.29. 19:36
Az idén további nemzetközi szaktekintélyek csatlakoznak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Visiting Fellowship Programjához (VFP) – közölte az MCC szombaton az MTI-vel.

A programban idén részt vesz mások mellett Edouard Husson, a Cergy-Paris Egyetem modernkori történelemmel foglalkozó professzora, vagy Peter Boghossian amerikai filozófus, aki rávilágított arra, hogy milyen könnyen tudnak teret hódítani az amerikai egyetemeken az áltudományos elképzelések.

A közlemény szerint az alapítványnál tevékenykedik majd James A. Schellinger, Indiana állam korábbi kereskedelmi minisztere, Klaus-Rüdiger Mai író, német történész, akinek könyvét már tavaly bemutatta az MCC és Szergej Andrejev Közel-Kelet kutató, aki doktori fokozatát a University of Oxfordon szerezte.

A szakembergárdát erősíti továbbá Vajk Miklos Lukacs de Pereny magyar származású perui gondolkodó és közösségi médiasztár, valamint Rod Dreher, a The American Conservative magazin vezető szerkesztője.

A Mathias Corvinus Collegium számos külföldi vendégoktatójával, szakértőjével február 16-17-én is találkozhatnak az érdeklődők az MCC Budapest Summit nemzetközi konferencián. A szakmai eseményen a részt vevők arról értekeznek, hogy mit és miért tanítunk gyermekeinknek a jogokról, felelősségről, embertársainkról, a genderelméletről és a kritikus gondolkodásról – írták.

Az MCC 2020-ban indította el a Visiting Fellowship vendégkutatói ösztöndíjprogramját, amelynek részeként az alapítvány 2 héttől 6 hónapig terjedő időtartamban lehetőséget nyújt kiemelkedő külföldi és külföldön élő magyar kutatóknak, professzoroknak, hogy az MCC komplex tevékenységébe bekapcsolódva kutassanak, oktassanak Budapesten és a regionális központokban – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a programban az MCC-s diákok olyan neves külföldi szaktekintélyektől hallgathatnak előadásokat, akikkel a hagyományos felsőoktatásban nincs lehetőségük találkozni.

Az MCC a tehetséges diákok érdekeit, fejlődését tartja szem előtt, így elsődleges célja, hogy a fiatalok európai viszonylatban is egyedülálló tudást kapjanak.

Kiemelték, hogy a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó tevékenységének fontos pillére a nemzetközi kapcsolatok bővítése, az intézmény nemzetközi láthatóságának növelése, amely olyan képzések által valósulhat meg, mint amilyen az MCC Visiting Fellowship Program is.

Tavaly az MCC-ben összesen 104 nemzetközi rendezvényen vehettek részt az érdeklődők, és több mint 160 nemzetközi előadó kapcsolódott be az intézmény tehetséggondozó tevékenységébe.

Az MCC Visiting Fellowship Programhoz 2021-ben 18 külföldi szaktekintély csatlakozott, és a nemzetközi vendégelőadók száma minden évben folyamatosan bővül - áll a közleményben.