18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Összeverte, majd hagyta megfagyni élettársát egy férfi Kiskunlacházán

2022.01.30. 14:13
Az asszony régóta szenvedhette el a bántalmazásokat, mert a testét rúgások, ütések és taposás okozta sérülések borították, az orvosszakértő szerint a kihűlés is hozzájárult a nő halálához.

A Pest megyei vizsgálók őrizetbe vették azt a 62 éves kiskunlacházi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy folyamatosan bántalmazta élettársát – közölte a rendőrség. Az egyik verés után, miután a nő magatehetetlenül, súlyos sérülésekkel feküdt lakása padlóján, sorsára hagyta a fűtetlen ingatlanban. Az asszony öt nappal később meghalt.

Látogatóba érkező fia talált az eszméletlen állapotban padlón fekvő édesanyjára december 29-én délután. Mentőt hívott, az asszonyt életveszélyes állapotban kórházba vitték, ám az orvosi ellátás ellenére január 2-án meghalt. Később az igazságügyi orvosszakértői boncolás a 61 éves asszony testén számos, tipikusan bántalmazásból eredő sérülést tárt fel. Koponyaűri vérzését, bordatöréseit rúgás, ütés, taposás okozhatta. A szakértő azt is megállapította, életveszélyes sérülésein kívül halálához a kihűlés is hozzájárult.

A kiskunlacházi helyszínről előállították az áldozat élettársát. Elszámoltatásakor emberölés és kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsították meg. A beszerzett adatok ugyanis arra utaltak, a férfi december 28-án délután agyba-főbe verte az asszonyt, aki eszméletlenül zuhant a padlóra. Ott feküdt mozdulatlanul a fűtetlen lakásban a mentőt hívó fia másnapi látogatásáig, P. Ferenc nem törődött vele, nem hívott sem orvosi, sem egyéb segítséget számára. A nyomozás azt is felszínre hozta, hogy kettejük kapcsolata nem volt felhőtlen, a férfi rendszeresen verte az asszonyt, haját tépte, megalázta.

A férfi tagadta, hogy megölte volna párját, a bántalmazásokat sem ismerte el. Pusztán annyit mondott, hogy egy tasli vagy pofon előfordult, de komolyan, súlyos sérüléseket okozva sosem emelt rá kezet. A december 28-án történtekkel kapcsolatban azt mondta, élettársa az ittassága és a cica miatt elesett, és beütötte a fejét a radiátorba. Ő próbálta felhúzni az ágyra, de nem bírta.

Az őrizetbe vett 62 éves férfi ellen emberölés, valamint kapcsolati erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya, egyben kezdeményezték bűnügyi felügyeletének elrendelését, amiről a bíróság január 28-án döntött.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport