Jön a februári pénzeső: gyermeket nevelőknek, nyugdíjasoknak is

2022.02.01. 06:32
Van, aki a megemelt minimálbérnek, van, aki a magasabb összegű bérminimumnak örülhet. A 25 év alattiak havi 40 ezret spórolhatnak az szja-mentességgel.

Jelentősen erősödik a magyar gazdaság, több mint 6 százalékos lehet az előző évi növekedés. Ezt a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára mondta az M1 aktuális csatornán.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: februárban kapják meg a gyermeket nevelő szülők a családi adó-visszatérítést az átlagbér szintjéig, folyósítják a 13. havi nyugdíjat, és a már megemelt minimálbérben és garantált bérminimumban részesülnek egyes munkavállalók. 

Hozzáfűzte: szja-mentessé válik a 25 év alattiak keresete, átlagosan ez 40 ezer forintnyi pluszpénzt jelent havonta, és hatályba lép az élelmiszerárstop is. Utóbbi hat alapvető élelmiszert érint, az áruk nem lehet magasabb, mint a tavaly október közepi szint. Szerinte ezekkel az intézkedésekkel a kormány azt szeretné elérni, hogy a gazdasági növekedés előnyeit valamennyi társadalmi csoport és generáció érzékelje – írta az MTI.

Utalt arra, hogy az energiaárak emelkedése miatt egész Európában nő az infláció, ezt szeretné a kormány mérsékelni. Az államtitkár jelezte: a pénzromlás ütemét csökkentheti az élelmiszerár- és a már korábban bevezetett kamatstop, illetve a hitelmoratórium is.

Dömötör Csaba nemrégiben interjút adott az Indexnek, amelyben beszélt többek között a miniszterelnök-jelölti vitáról, az áprilisi választásokról és az ország gazdasági helyzetéről is. A teljes beszélgetés itt olvasható.