Magyarországot valójában a gyermekvédelem miatt akarják megbélyegezni

2022.02.16. 15:53
Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerint az Európai Unió bíróságának ítélete egy hónapok óta tartó politikai bosszúhadjárat újabb állomása.

„Brüsszel nem akar belenyugodni abba, hogy Magyarország nem enged a nyomásgyakorlásnak, a gyermekeket célzó LMBTQ-propaganda megállítására is törvényt hozott” – így reagált Hidvéghi Balázs Európa Parlamenti képviselő Facebook-oldalán az Európai Unió Bíróságának döntésére.

A képviselő a kormánypártok közleményén túl, közösségi oldalára feltöltött videóban reagált a döntésre. Szerinte az Európai Unió bíróságának ítélete egy hónapok óta tartó politikai bosszúhadjárat újabb állomása, és Magyarországot valójában a gyermekvédelem miatt akarják megbélyegezni és így akarják a Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldalt hatalomra segíteni.

Az Európai Unió Bírósága szerdán hirdetett ítéletet, elutasítva Magyarország és Lengyelország keresetét a jogállamisági perben, melyre Varga Judit igazságügyi miniszter és a Fidesz is reagált. Közleményeikről szóló írásunkatITT olvashatja.