Fejlesztés alatt az M35-ös autópálya Debrecen és Nyíregyháza közötti csomópontja Görbeházánál

2022.02.17. 09:26
Elkezdődött a 35-ös autópálya görbeházi csomópontjának a fejlesztése, aminek hatására javul majd a Debrecen és Nyíregyháza közötti forgalom. A munkálatok vége 2023 december végére várható.

Jelenleg a tervek felülvizsgálata és a munkakezdéshez szükséges dokumentációk összeállítása zajlik. A munkálatok befejezése 2023 decemberére várható. 

A kivitelezéshez szükséges területek már rendelkezésre állnak, a fejlesztés alatt 96 ezer köbméter földet mozgatnak meg.

A 2015-ben, illetve 2018-ban elkészített kiviteli tervek szerint egy híd, illetve mintegy egy kilométer hosszú útszakasz készül el. Ezenfelül megépül egy üzemi forduló is.  

A fejlesztés segítheti majd a térség könnyebb elérhetőségét, mivel a Nyíregyháza irányából az M3-as autópályán érkezőknek nyújt lehetőséget Debrecen irányába tovább haladni és biztosítja a Debrecen felől az M35-ös autópályán, Nyíregyháza felé az M3-as autópályán történő továbbhaladást.

Kósa Lajos, Debrecen országgyűlési képviselője örül, hogy megvalósul a fejlesztés: szerinte az M4, az M35 és az M3 autópályák is egy nemzetközi gyorsforgalmi úthálózat részévé váltak, a tranzitforgalom miatt kiemelt fontosságú ezen csomópont építésének befejezése. 

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese azt mondta, a fejlesztés megteremti a térség nagyvárosai közti kapcsolatot, miközben az üzemi forduló kialakításával a minőségi üzemeltetést is segíti.

 

(via autoszektor.hu