Órákra leállt az Oktatási Hivatal oldala a középiskolai jelentkezés utolsó napján

2022.02.18. 19:05
Több óráig elérhetetlen volt az Oktatási hivatal felülete, nem tudtak jelentkezni a diákok. Meglehetősen kritikus a helyzet, ugyanis ma van a középiskolai feliratkozások utolsó napja. Azonban a technikai problémák miatt 3 nappal, azaz február 21-éig kitolták a jelentkezési határidőt.

Rosszkor jött az informatikai baki: összesen 90 ezer diákot érinthet az Oktatási Hivatal ma délutáni leállása, ugyanis február 18-áig, azaz péntek éjfélig lehetett jelentkezni a gimnáziumokba, szakgimnáziumokba, technikumokba, szakképző iskolákba és szakiskolákba a fiataloknak. 

Az Oktatási Hivatal oldala és a középiskolai jelentkezésre szolgáló felület órák óta elérhetetlen.

Bár ez a középiskolába felvételizők többségének nem fog nagyobb problémát okozni: ők vagy papíron intézték a jelentkezést, vagy az általános iskola már továbbította a szükséges űrlapokat. Azoknak okozhat kellemetlenséget a leállás, akik egyénileg intézik a jelentkezést (például azért, mert hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba felvételiznek a gyerekeik).

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint külső szolgáltatási hiba okozta a leállási problémákat, aminek következményeképp február 18-án 14.00 órától nem volt lehetőség a középiskolai felvételi jelentkezések benyújtására – számolt be az MTI. 

A technikai problémák miatt meghosszabbított határidővel lehet jelentkezni a középiskolákba: három nappal,  azaz február 21-ig kitolták a középfokú felvételi jelentkezések benyújtásának határidejét.

(via eduline.hu