Élettársi veszekedés akadályozta meg a gyilkosságot

2022.02.18. 13:38
Egy nő elindult, hogy megölje a húgát és az unokanővérét, de útközben összeszólalkozott, majd összeverekedett a párjával az 5-ös buszon, az utasok pedig rendőrt hívtak.

Emberölés előkészület bűntett megalapozott gyanújával folytatott eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya egy 42 éves asszonnyal szemben – olvasható a rendőrségi portálon.

A nő 2020. november 15-én ittas állapotban két nagy konyhakést rejtett a ruhájába, és azzal a szándékkal indult el VIII. kerületi lakásából Zuglóba, hogy megöli húgát és unokanővérét. Élettársával, aki az eljárás adatai szerint nem tudott az asszony tervéről, felszállt az 5-ös buszra, de ott összevesztek és dulakodni kezdtek, mire az utasok rendőrt hívtak. A járőrök igazoltatták a párt, és a nő nadrágjába rejtve megtalálták a késeket.

Kihallgatásakor az asszony elmondta, hogy meg akarta ölni két rokonát, mert szerinte korábban meglopták őt. Az életvédelmi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban az ügyészségnek küldték meg. A buszon történt verekedés miatt az élettárs ellen garázdaság vétség miatt folyt eljárás.

(via Police.hu)