Király Júlia hirtelen felindulásból írta a levelet, mégis vállal nyilvános szerepléseket

-7530718945624048384 HUSZ6217
2022.02.22. 12:04 Módosítva: 2022.02.22. 12:04
Király Júlia Róna Péter államfőjelöltségén akadt ki, de sajtóinformációk szerint meggondolta magát, és mégis vállal nyilvános szerepléseket a kampányban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Király Júlia, Márki-Zay Péter gazdasági kabinetének egyik tagja levélben jelezte az egyesült ellenzéknek: Róna Péter államfőjelöltsége miatt nem vállal több nyilvános szereplést a kampányban.

Döntését azzal indokolta, hogy Róna Péter több alkalommal is támadta, a devizahitelezés elterjesztéséért felelős „hét főbűnös” egyikének nevezte őt, és egy esetleges, Róna Péterre vonatkozó kérdésre nem tudna mást válaszolni, mint hogy az ellenzéki államfőjelölt egy „huncut pici gazember”.

Márki-Zay Péter később jelezte, hogy ez nincs hatással Király Júlia gazdasági koordinátori szerepére.

Mégis vállal szerepléseket

Az atv.hu több forrásból úgy értesült, hogy Király Júlia vasárnap délután arról értesítette az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét és a pártok gazdaságpolitikai döntéshozóit, hogy a „hirtelen felindulásból” Róna Péterről írt levelében ellentétben mégis vállal nyilvános szerepléseket a kampányban. A csatorna információi szerint egy ilyen szereplésre a következő napokban sor is kerül.

(Borítókép: Huszti István / Index)