Óvatosan az utakon, támad a melegfront

D  VG20210804006
2022.02.24. 08:35
Igazi tavaszias időnk lesz, de éjjel még fagyhat.

Csütörtökön a Tiszántúlon képződött köd feloszlását követően mindenütt túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható. Délután nyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A szél a Dunántúlon megélénkül, északnyugati megyéinkben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható. Késő estére általában 3 és 9 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten néhol már fagyhat is.

csütörtök
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a keleti, határ menti területeken képződött sűrű köd a délelőtt folyamán fokozatosan feloszlik. Ezt követően veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint csütörtökön meleg fronthatás érvényesül. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetésben – figyelmeztettek.

(Borítókép: Varga György / MTI)