Valószínűleg rájuk szavazhatunk a két nagy tömbön kívül áprilisban

2022.02.25. 18:07
A Nemzeti Választási Iroda eddig hivatalosan csak egy pártlistát jegyzett be, de a számok azt mutatják, hogy háromnál is több lehet.

Ahogy arról beszámoltunk, a Fidesz–KDNP közzétette választási listáját, itt pedig az ellenzék nem hivatalos első tíz helyezettjének neve látható. A Nemzeti Választási Iroda oldalán egyelőre azonban csak a Mi Hazánk Mozgalomnak van választási listája, Toroczkai Lászlóval, Dúró Dórával és Apáti Istvánnal az első három helyen.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebookon közölte:

Szeretnénk elkiabálni: megvannak az aláírások! Lesz kutyapártos lista, szavazhatsz ránk április 3-án! 71 körzetben kellett összegyűjtenünk az aláírásokat, 77 helyen már biztosan megvagyunk, öt esélyes körzetet még számolnak.

Így a Fidesz–KDNP, az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség, valamint a Mi Hazánk Mozgalom mellett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listájára is szavazhatunk április 3-án. A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján több pártnak is van esélye arra, hogy legalább 71 egyéni választókerületi indulóval, a megfelelő számú, jelöltenként 500 érvényes ajánlás összegyűjtésével – aminek a leadási határideje ma 16 óra volt – listát állíthasson.

Gödény Györgyék pártjának (Normális Élet Pártja) 97 egyéni választókerületi jelöltje szerepel valamilyen státuszban az NVI-nél, Gattyán Györgyéknél (Megoldás Mozgalom) 91 ez a szám. A Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt) és Szanyi Tibor (Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom) -féle Baloldali Szövetségnek viszont csak 38 jelöltjét jegyzi a választási iroda honlapja.