Élvezze ki a napsütést, szerdán borús lesz az ég

2022.03.01. 16:37
Szakadozott felhőzet terjeszkedik az ország felett, szerdán erősen felhős lehet az ég.

Kedd délután északkelet felől szakadozott felhőzet terjeszkedik nyugati irányba, de az ország északnyugati harmadában derült vagy gyengén felhős marad az ég – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Számottevő csapadék nem lesz, de az északkeleti határszélen hószállingózás kialakulhat. A többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél a Tiszántúlon időnként még megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között valószínű, a szélcsendes fagyzugokban több fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán hajnalban az ország északi felében szakadozott felhőzet lesz jellemző, kisebb körzetekben erősen felhős lehet az ég. Másutt túlnyomóan derült lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, de az északkeleti határszélen hószállingózás kialakulhat. 

Napközben a többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél a Tiszántúlon időnként még megélénkül. A Dunától keletre erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, arrafelé a gomolyfelhők időszakosan össze is állhatnak. Másutt kevesebb lesz a felhő, több órára kisüt a nap. A Tisza vonalában hózápor kialakulhat, másutt csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél a nyugati megyékben és a Tiszántúlon élénk lesz, egy-egy erős lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

időjárás
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat