Börtönbe kerülhet a megállóban késelő buszsofőr

2022.03.01. 15:28
Még 2021. február 26-án késő este utazott a 133E jelzésű autóbuszon az az 53 éves – egyébként buszsofőrként dolgozó férfi –, aki a főváros XIV. kerületében lévő Zugló vasútállomáson késelt meg életveszélyesen egy 24 éves férfit.

A vádirat szerint a 53 éves vádlott, valamint a másik, alkoholos befolyásoltság alatt álló 24 éves vádlott és barátja is a Tisza István téri megállóban szállt fel a buszra. Utóbbiak hangosan hallgatták a zenét, a 24 éves férfi barátja ráadásul nem viselt a járványügyi szabályoknak megfelelő, orrot és szájat eltakaró maszkot, kezében pedig egy doboz bontott sör volt.

Egy idő után az 53 éves férfi felállt az üléséből, majd odalépett a két fiatalhoz azzal, hogy halkítsák le a zenét, ők azonban elküldték. A vádlott ezután közölte velük, hogy buszsofőrként dolgozik, illetve azt is szóvá tette, hogy egyikük nem visel maszkot, kezében pedig egy bontott dobozos sör van, így pedig nem utazhatnak a buszon, ezért mindkettőjüket felszólította arra, hogy szálljanak le a következő megállóban.

Nem sokkal később mind a hárman leszálltak Zugló vasútállomáson, majd a zebra felé indultak. Elöl az 53 éves férfi haladt, mögötte néhány méterrel pedig a 24 éves férfi és a barátja. Az idősebb férfi lépteit lassítva várta a mögötte haladókat, majd szóváltásba keveredett a 24 éves férfivel. Az elkövetők dulakodni kezdtek, majd az idősebb férfi egy összecsukható bicskával megszúrta a fiatalabb férfit a mellkasán, aki erre hátrálni kezdett.

Barátja ekkor megpróbálta védelmezni őt, a 24 éves férfi azonban hirtelen mégis megindult az idősebb felé, akit fejen ütött, így a dulakodás folytatódott. Vele lévő barátja ezután is próbálta védeni a szúrt sérülést szenvedett férfit, ezért ütött, majd rúgott is az idősebb férfi felé. Később eltávolodtak egymástól, az 53 éves férfi pedig rendőri intézkedést kért.

A 24 éves férfi által elszenvedett mellkasi szúrt sérülés életveszélyes volt, míg a buszsofőrként dolgozó 53 éves férfi könnyebben sérült a dulakodásban.

Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a késelő férfit, és a vádiratban vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A 24 éves férfival szemben garázdaság vétsége a vád, az ügyészi indítvány az ő vonatkozásában pénzbüntetés kiszabására irányul.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport