Felhős, ködös hétvégénk lesz, néhol még a hózápor sem kizárt

D KOM20220210010
2022.03.04. 17:02
A reggeli napsütés után erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, szórványosan hózáporok is kialakulhatnak.

A gomolyfelhők egy része feloszlik, nagyobb területen – de nem mindenütt – kiderül az ég. Az éjszaka első felében a középső megyékben egy-egy hózápor még előfordulhat. Foltokban köd képződhet. A légmozgás jobbára gyenge vagy mérsékelt marad – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

időjárás
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A szombat reggeli, délelőtti naposabb időt követően a déli órákra erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, csapadékra azonban nem kell számítani. Az északkeleti szél élénk, az Észak-Alföldön olykor erős lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetést nem adott ki, veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, ugyanakkor megjegyezte: szórványosan hózáporok alakulhatnak ki, de csak átmenetileg fehéredhet ki a táj.

Az orvosmeteorológia szerint szombaton sem várható fronthatás. A fagyos reggelen ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Napközben vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét továbbra is előfordulhat – írja az Időkép.

(Borítókép: Ködös táj Salgótarján közelében 2022. február 10-én. Fotó: Komka Péter / MTI)