Eltűnnek a felhők, de nem sokáig

2022.03.08. 16:56
Bár ma este rövid ideig összeesnek a gomolyfelhők, és megélénkül a szél, reggelre újra erősen borult égre ébredhetünk. A késő esti hőmérséklet –4 és +2 Celsius-fok között alakul majd.

Kedd délután általában gomolyfelhős, napos idő várható, de időszakosan a felhők össze is állhatnak, ami által erősen felhős is lehet az ég – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A délután folyamán néhol kialakulhatnak kisebb záporok, azonban estefelé összeesnek a gomolyfelhők, és helyenként megélénkül az északi-északkeleti szél. A hőmérséklet délután 4 és 9, késő este –4, +2 fok között alakul.

Képernyőkép 2022-03-08 154933
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Azonban este észak felől visszatér a felhőzet, reggelre az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég. Míg a Dunántúlon várhatóan vékonyabb lesz a felhőtakaró, hajnalban az Északi-középhegységben egy-egy helyen hószállingózást láthatunk. 

A mérsékelt északi-északkeleti szél helyenként megélénkül, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –1 és –6 Celsius-fok között várható. A kevésbé felhős, szélcsendes fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Ugyan kedden nem várható fronthatás, a többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős szél okozhat görcsös fejfájást, ingerlékenységet – számolt be az Időkép. Emellett a reggeli fagyos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok is. A napos időszakok viszont jó hatással lesznek a hangulatra, közérzetre.