Fagyosan indul a péntek

2022.03.11. 05:54 Módosítva: 2022.03.11. 06:50
Komolyabb faggyal indul a reggel, napközben zavartalan napsütés várható, éjszakára azonban visszatérnek a mínuszok.

Zavartalan napsütés várható a Nyugat-Dunántúlt leszámítva élénk, az Alföldön olykor erős északkeleti, keleti széllel pénteken. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 5 fok körül valószínű. Késő estére többnyire mínusz 1 és mínusz 6 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Derült, száraz időre van kilátás. Az északkeleti, keleti szél mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és mínusz 10 fok között alakul, de a fagyzugokban akár mínusz 17 és mínusz 15 fokig is lehűlhet a levegő.

időjárás0311
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzést nem adott ki, veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. 

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint pénteken frontmentes lesz az időjárás. Az egyre fagyosabb, csípősebb reggelek miatt tovább fokozódnak az ízületi panaszok, különösen a kopásos eredetűek.

A légköri helyzetből adódó fejfájás, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét jelentkezhet. Keleten szeles lesz az idő, emiatt görcsös fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat, valamint csökkenhet a hő- és komfortérzet.