Érdemes melegen öltözködni, mínusz 12 Celsius-fokkal támad a tavasz

DVAST20200115002
2022.03.12. 17:21
Ugyan vasárnap 10, 11 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, előtte még át kell vészelnünk egy jéghideg éjszakát: általában mínusz 5 és mínusz 12 Celsius-fok között várható éjjel a hőmérséklet.

Túlnyomóan derült idő várható szombat második felében, legfeljebb átmenetileg lehet kevés felhő az égen, csapadékra pedig továbbra sem számíthatunk. A délkeleti, keleti szelet az Észak-Dunántúlon időnként élénk, Sopron környékén esetleg erős lökések kísérik – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Éjszakára viszont érdemes melegen öltözködni, a jelek szerint ugyanis jéghideg időnek nézünk elébe.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és mínusz 12 Celsius-fok között várható, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet,

a nagyobb városokban, valamint a vízpartok mentén viszont magasabb értékek is előfordulhatnak.

Azonban vasárnap érkezik a felmelegedés, a mai 5 és 9 Celsius-fok közötti hőmérséklethez képest jó pár fokkal melegebb lesz; a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap nagyrészt 10, 11 Celsius-fok körül alakul majd.

Az Időkép jelentése szerint frontmentes időben lesz részünk szombaton, azonban a fagyos vasárnap reggel miatt fokozódhatnak az ízületi panaszok. Emellett a légköri helyzetből adódóan, valamint a nagy napi hőingás miatt fejfájás, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét jelentkezhet.

A szeles idő görcsös fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat, valamint csökkenhet a hő- és komfortérzet. Jó hír viszont, hogy a sok napsütés jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre a következő napokban is.