Már nyomoznak az LMP-s Csárdi Antal okirat-hamisítási ügyében

2022.03.12. 10:23
Ha tudtam volna, hogy visszaél a nevemmel, és meghamisítja az aláírásomat, soha be nem engedtem volna a lakásomba – írta egy lapunkhoz eljuttatott dokumentumban Csárdi Antal volt főbérlője. Már az ügyészség is vizsgálja az ellenzék belvárosi képviselőjelöltje által az MVM-nél használt „meghatalmazás” hitelességét.

Soha nem adtam Csárdi Antalnak semmilyen meghatalmazást. Ha tudtam volna, hogy visszaél a nevemmel és meghamisítja az aláírásomat, soha be nem engedtem volna a lakásomba – írta egy lapunkhoz eljuttatott dokumentumban annak az ingatlannak a tulajdonosa, amelyet az Országgyűlés Hivatala képviselői költségtérítés terhére bérel az adófizetők pénzén Csárdi Antalnak.

Mint ismert, a Donáti utcában található lakás tulajdonosa feljelentést tett az ellenzék belvárosi jelöltje ellen, azzal vádolva meg az LMP-s politikust, hogy az aláhamisította az aláírását egy meghatalmazáson, és azt felmutatva járt el az MVM-nél, miután fizetési elmaradás miatt kikapcsolták a gázt a lakásban.

Csárdi Antal elsőre tagadta az ellene felhozott vádat, de aztán birtokunkba került a szóban forgó meghatalmazás, és egy másik dokumentum is, ami azt bizonyítja, hogy az ellenzéki jelölt valóban eljárt a meghatalmazás felmutatásával a szolgáltatónál, amely ellenőrzi ügyfelei személazonosságát az ügyintézések során. Ismételten megkérdeztük Csárdi Antalt, hogy mindennek fényében fenntartja-e azt az állítását, hogy nem követett el jogsértést. Erre a megkeresésünkre azonban már nem válaszolt a képviselő.

Csárdi Antal botrányos ügyének felgöngyölítését már a hatóság is megkezdte. A Médiaworks Hírcentrumának megkeresésére ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette, hogy hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyomozást rendeltek el. Az Index információi szerint pedig már a tanúkat is elkezdték kihallgatni.