Benedek Miklós jól van, de nem tudja feldolgozni fia halálát

DMARC20200618027
2022.03.21. 10:12
Benedek Miklós soha nem gondolta volna, hogy elveszíti a fiát, Benedek Tibort. A halálát nem tudja feldolgozni, de kénytelen együtt élni a tudattal.

Benedek Tibor 2020. június 18-án, 47 éves korában hunyt el súlyos betegsége után. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó halálát a mai napig nem tudta feldolgozni édesapja, Benedek Miklós.

Sosem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Soha. De hát megtörtént, és ezzel tovább kell élni

– mondta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, aki elárulta a Klubrádiónak adott interjújában, hogy jó egészségnek örvend, de a lelke soha nem lesz jobban a tragédia után, amely hatalmas űrt és tehetetlenséget hagyott az életében.

Benedek Miklós arról is beszélt, hogy az unokája viszont nagyon hasonlít Benedek Tiborra – nemcsak külsőre, hanem a vízilabdát is nagyon szereti.

A művészt 2009-ben bocsátották el a Nemzeti Színházból – hat társával együtt –, amiről azt mondta, hogy Alföldi Róbert fülébe juthattak olyan információk, amiket korábban mondott, és vélhetően ezért kellett távoznia.

Hogy mi volt az igazi ok, azt nem tudom. Egyetlen darabjában sem játszottam, amit rendezett. Soha nem beszéltünk két szónál többet

– mondta Benedek Miklós, akit egyszer behívott Alföldi Róbert, és közölte vele, hogy a rendezők nem akarnak együtt dolgozni vele. A művész nem vár bocsánatkérést a történtekért; továbbra is tehetségesnek tartja a rendezőt.

(Borítókép: Benedek Tibor háromszoros olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó emlékére tartott gyertyagyújtás résztvevői a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodánál 2020. június 18-án. Fotó: Mónus Márton / MTI)