Végleg befejezi Hodász András, de nem akar összeesküvés-elméleteket

DSC4262
2022.03.21. 15:24 Módosítva: 2022.03.21. 15:30
„Az elsődleges oka a bezárásnak: én vagyok” – jelentette ki Hodász András, az angyalföldi Szent Mihály-plébánia plébánosa a Papifrankó YouTube-csatorna búcsúvideójában. Az első videója három évvel ezelőtt jelent meg, korábban már tartott egy féléves szünetet, most azonban végleg befejezi a tartalomgyártást.

„Teljesen önálló döntést hoztunk, nem kell belemenni az összeesküvés-elméletekbe” – fogalmazott Hodász András, aki hozzátette: segítőtársaival megvitatták, átgondolták és eldöntötték. Az eddig felvett tartalmakat nem törlik, visszanézhetők maradnak továbbra is.

Az elmúlt hetekben, hónapokban több videóinterjúban, több újságinterjúban beszéltem arról, hogy nehézségekkel küzdök: kiégéssel, depresszióval és egyéb problémákkal kell nap mint nap megküzdenem. Az elmúlt fél-egy évben a helyzet csak egyre rosszabbodott

– beszélt döntése hátteréről Hodász András.

Elmondása szerint arra jött rá, hogy elsősorban a saját életében kell tennie valamit, gyökeres változtatást kell eszközölnie, különben ez a helyzet nem lesz jó.

Ha szeretnék egy év múlva, két év múlva is segíteni még embereknek, vagy hasznos dolgot tenni ezen a világon, akkor most tennem kell valamit saját magamért

– fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy a Papifrankó nagyon sok stresszel, energiával jár, illetve sok időt, figyelmet köt le, túl sok mindent csinált egyszerre, muszáj, hogy valahogy, valahol visszavegyen. Az influencerkedésről azt mondta, egy nagyon nehéz harc, nehéz állni azokat a viharokat, amelyeket állni kell. Ezzel tisztában volt, de egy dolgot nem tudott előre, azt, hogy ezt nem fogja bírni.

Hidat akart építeni a társadalomban, de ehhez fontos, hogy az a híd olyan erős legyen, hogy a vihart is állni tudja. „Arra jöttem rá, hogy nekem az alapjaim sajnos nem elég erősek ehhez” – jelentette ki.

Hodász András kifejtette: nagyon nehéz felvérteznie magát az embernek a rengeteg negatív levél, visszajelzés, cikk, lejáratás, erkölcsi megsemmisítés, illetve negatív kommentek ellen. Megköszönte azonban mindazoknak, akik támogatást nyújtottak neki, és kiálltak mellette.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az online lincselések világa képes sebeket okozni. „A Bölcsesség könyve úgy fogalmaz, hogy az ostor csak a bőrt tépi fel, de a bántó szó a csontot töri össze, és ezt a saját bőrömön tudtam megtapasztalni, ezt az igazságot” – mondta Hodász András.

Az elmúlt években többször is megszólalt nyilvánosan közéleti témákban, nemrégiben interjút adott az Indexnek. Többek között az elmagányosodásról, a szorongásról, a depresszióról és a kiégésről is beszélt, a mai magyar társadalomról, tovább arról, hogy mennyire keresztény Magyarország.

(Borítókép: Hodász András 2019. június 28-án. Fotó: Kaszás Tamás / Velvet)